Wednesday, November 19, 2014

Hema blog academie, my 1st post

Voici mon 1er post pour le Hema blog academie, 
que je vous traduit en français et en anglais, car tout le monde ne parle pas le néerlandais hein ?

Une fête toute en couleurs avec votre guirlande en papier faite maison assortie à vos tartelettes, 
c'est pas la classe ça?  
Vous voulez assortir vos décorations et vos tartelettes pour une fête ou les couleurs sont coordonnées?
 Voici comment, pour vous,  mon DIY de guilande en papier et de tartelettes aux chocolat. 
***
This is my first post for the  Hema blog academy,
I translated it into French and English, because not everyone does speak Dutch huh?

A party full of colors with an homemade paper garland to match your homemade pies?
isn't it so fancy?
If you want to match your decorations and your pies for a festival of the coordinated colors, follow my instructions.
 Here is how to make my DIY paper gualand  and chocolate pies.



Pour la guirlande : 




Il vous faut : 
- un paquet de carton uni coloré ( Hema ) 
-un paquet de carte de correspondance blanche ( Hema ) 
- une perforatrice grand rond, j'ai utilisée des ronds de 4 cm
-une perforatrice petit rond, j'ai utilisée des ronds de 2 cm
- une machine à coudre

Etape 1: 
Choisir parmi les feuilles de carton, les couleurs assortient à vos décorations de tartelettes. puis découper des rond à l'aide des perforatrices. Pour une guirlande d'environ un mètre j'ai eu besoin de 48 gros ronds et de 30 petits.

Etape 2:
Coudre les ronds à la machine, j'ai utilisé un patron de 2 petits blanc, 4 grands colorés cousu ensemble, 3 blancs, etc, vous pouvez réaliser une guirlande de la taille de votre choix.

Etape 3:
Une fois que les ronds sont cousu entre eux, plier et écarter les grand ronds pour former des boules.
Voila c était super simple non ?  
***

For the garland : 

 Needed: 
-one pack of colourful carboard paper ( Hema)
-one pack of correspondence white cards ( Hema)
-one bib circle punch, I used one to cut out  4 cm circles
one smaller circle punch, I used one to cut out 2 cm circles
- a sawing machine

Step 1: 
Choose coordinated colors with your decorations pies  from the cardboard pack, then cut out circles, For a meter garland, I needed  48 big cicles  and 30 small.

Step 2:
Saw your circles on a row, I used a pattern of 2 small white one, 4 big colourfull one sawn together, 3 white one, etc.,
You can make your guarland as long as you want.

Step 3:
Once the circles are sawn together, fold the big ones and move apart the circles to form a ball.
It was so simple isn't it ?



     
Pour les tartelettes: 


La recette viens de la  La super supérette 


Il vous faut: 
-200g de farine
-100g de beurre
-100g de sucre roux
-une pincée de sel
-1 oeuf
-200g de chocolat
-200g de crème liquide
-un pot de décorations à gâteau (Hema) et 
-un set de chablons à café (Hema).

Suivez la recette du blog de La super supérette. Avant que la ganache ne durcisse, utilisez le chablons Hema pour réaliser une jolie décoration avec les vermicels !
La fête peut commencer, amusez vous bien !
***

For the chocolate pies, 
receipe from La super superette
Needed :
-200g Flour
-100g Butter
-100g Brown sugar
-a pinch of salt
-1 egg
-200g chocolate
-200g liquid cream
-a pot of Hema cake decorations and
-a set of coffee stencils ( Hema)

Preheat oven to 180 ° C. In a bowl, put the flour and salt. Make a hole. Add the butter (soft but not liquid) cut into pieces. Mix with fingers. In a bowl, beat the egg with the sugar (for that sugar crystals dissolve better, it gives a smoother texture) and then add it to the above mixture. Mix again then form a ball.

Roll out the pastry thinly, cut it into rounds and put these in small round molds. Prick with a fork and bake in hot oven for 10 minutes: the pastry should be golden brown and appetizing. Turn out and cool slowly. Melt The chocolate with the Liquid cream, then pour into your pies bottoms. Before the chocolate gets hard use the stencil to create your lovely decoration with the cake toping decorations.

Your party can start, have fun !

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